Przygotowanie: ok. 20 - 30 minut
Składniki:
- 300 g ligawy,- 2 łyżki sosu woncester,
- ulubione przyprawy do steka,
- ładny, dojrzały pomidor,
- 2 x 100 g sera mozzarella,
- listki świeżej bazylii,
- parę suszonych pomidorów,
- pieprz,
- oliwa.
Wykonanie:
- Mięso kroimy w plastry i marynujemy w sosie woncester i ulubionych przyprawach. Odstawiamy na minimum 30 minut.
- Pomidory i mozzarellę kroimy. Układamy razem z bazylią, posypujemy pokrojonymi pomidorami suszonymi.
- Na rozgrzanej oliwie smażymy mięso z dwóch stron. Wykładamy na talerz. Caprese posypujemy pieprzem i polewamy oliwą.
Lemoniada ( na 1,25 l ):
- 3 łyżki cukru brązowego,
- 1 limonka, 1 cytryna,
- 2 łodyżki mięty,
- woda.
Cukier rozpuszczamy w wodzie, dodajemy wyciśnięty sok z limonki i cytryny oraz mięte.
Smacznego :)
K.
Wygląda pysznie :) Uwielbiam pomidory z mozarellą :)
OdpowiedzUsuńBardzo smakowity obiadek;)
OdpowiedzUsuńBardzo dawno nie robiłem ligawy. Ostatnio przerzuciłem się na rostbef, ale oczywiście zjadłbym, zjadł :-)
OdpowiedzUsuń