Mam tylko jeszcze jeden problem, KTO TO WSZYSTKO ZJE??!! ;)
Przygotowanie: 30 minut
Chłodzenie: minimum godzinka
Składniki:
- 5 małych brzoskwini,- garść truskawek,
- śmietanka do ubijania 0,5 l,
- serek mascarpone 250 g,
- 2 łyżki cukru pudru,
- likier brzoskwiniowy,
- paczka biszkoptów lady fingers.
Wykonanie:
- Brzoskwinie zalewamy wrzątkiem, przelewamy lodowatą wodą i obieramy ze skórki. Część ( ok. 1,5 brzoskwini) kroimy w plasterki, resztę w kostkę. Z truskawkami postępujemy tak samo.
- Zimną śmietankę ubijamy na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Dodajemy serek mascarpone i miksujemy.
- Dodajemy owoce i mieszamy łyżką.
- W foremce układamy biszkopty, polewamy likierem, wykładamy masę śmietanową, ponownie biszkopty, likier, masę śmietanową i dekorujemy świeżymi owocami.
- Wkładamy do lodówki na minimum godzinkę.
Smacznego :)
K.
Kocham takie deserki
OdpowiedzUsuń