Przygotowanie: 30 - 40 minut
Składniki:
- 120 g kiełbasy chorizo,- pół zielonej papryki,
- pół puszki czerwonej fasoli,
- cebula,
- 3 ząbki czosnku,
- 3 łyżki pomidorów z puszki,
- 5 suszonych pomidorów,
- 4 tortille,
- 150 g sera żółtego ( startego ),
- garść świeżej kolendry,
- łyżka kuminu,
- łyżka ostrej papryki,
- łyżeczka tabasco,
- łyżka soku z limonki,
- łyżka oleju.
Wykonanie:
- Kroimy cebulę i czosnek. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju.
- Wrzucamy ww warzywka na tłuszcz.
- W tym czasie kroimy chorizo i paprykę. Dorzucamy na patelnię.
- Podsmażamy ok. 5 minut.
- Po tym czasie do duszącego się farszu dokładamy pomidory z puszki i pomidory suszone. Przyprawiamy i dusimy parę minut.
- Ściągamy z ognia i dodajemy fasolę.
- Na suchej patelni podgrzewamy tortille, w dwóch stron.
- Na nagrzaną tortilkę nkładamy ser, farsz, ser i składamy. Podsmażamy na suchej patelni grillowej z dwóch stron - zaczynając od tej z zamknięciem.
- Podajemy ze śmietaną 18% i dowolnymi salsami.
Smacznego :)
K.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za wszystkie komentarze :*