piątek, 22 czerwca 2012

Burrito z chorizo

Tak mojemu M. smakowało poprzednie burrito, że danie wchodzi w menu domowe i zaczynamy eksperymentować:).



Przygotowanie: 30 - 40 minut







Składniki:

- 120 g kiełbasy chorizo,
- pół zielonej papryki,
- pół puszki czerwonej fasoli,
- cebula,
- 3 ząbki czosnku,
- 3 łyżki pomidorów z puszki,
- 5 suszonych pomidorów,
- 4 tortille,
- 150 g sera żółtego ( startego ),
- garść świeżej kolendry,
- łyżka kuminu,
- łyżka ostrej papryki,
- łyżeczka tabasco,
- łyżka soku z limonki,
- łyżka oleju.

Wykonanie:














  1. Kroimy cebulę i czosnek. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju.
  2. Wrzucamy ww warzywka na tłuszcz.
  3. W tym czasie kroimy chorizo i paprykę. Dorzucamy na patelnię.
  4. Podsmażamy ok. 5 minut.
  5. Po tym czasie do duszącego się farszu dokładamy pomidory z puszki i pomidory suszone. Przyprawiamy i dusimy parę minut.
  6. Ściągamy z ognia i dodajemy fasolę.
  7. Na suchej patelni podgrzewamy tortille, w dwóch stron.
  8. Na nagrzaną tortilkę nkładamy ser, farsz, ser i składamy. Podsmażamy na suchej patelni grillowej z dwóch stron - zaczynając od tej z zamknięciem.
  9. Podajemy ze śmietaną 18% i dowolnymi salsami.
Smacznego :)
K.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wszystkie komentarze :*