Przygotowanie: 25 minut
Składniki:
- pierś z kurczaka,- 10 dkg pieczarek,
- pół pęczka koperku,
- łyżka masła,
- mały kubek śmietany 18 % lub 12 % ( może być pół na pół z jogurtem naturalnym ),
- pół łyżeczki chrzanu,
- sól, pieprz,
- kasza jęczmienna.
Wykonanie:
- Mięso myjemy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. To samo robimy z pieczarkami ( kroimy dowolnie ).
- Koperek kroimy dość drobno.
- Masło rozpuszczamy na patelni, wrzucamy kurczaka - solimy, posypujemy pieprzem. Jak się podsmaży, to dorzucamy pieczarki i też przyprawiamy.
- Gry pieczarki się podduszą dodajemy śmietanę i przyprawiamy. Mieszamy, czekamy aż się zagotuje i dorzucamy pokrojony koperek. Mieszamy i dodajemy chrzan.
- Dusimy 5 minut pod przykryciem i gotowe :)
Smacznego :)
K.
też robię takiego kurczaka, rodzinka uwielbia:)
OdpowiedzUsuń