czwartek, 7 czerwca 2012

Szaszłyki z grilla w polskim stylu

Jechaliśmy do znajomych na grilla, więc przygotowałam szaszłyki, niestety kompletnie zapomniałam zrobić zdjęć gotowych ;). Były pyszne, zapewniam :)




Przygotowanie: 30 minut,
Grillowanie: ok. 30 minut
Marynowanie: najlepiej całą noc.

Składniki:

- polędwiczka wieprzowa,
- boczek w plastrach 1 paczka 150 g,
- śliwki suszone,
- 1 mała, dobra kiełbaska,
- ząbki czosnku,
- cebula,
- papryka,
- pieczarki,
- 1 mała cukinia,
- ulubione przyprawy do mięsa,
- oliwa,
- patyczki do szaszłyków.

Wykonanie:


  1. Mięsko myjemy, oczyszczamy i kroimy. Marynujemy z łyżce oliwy i przyprawach. Marynujemy.
  2. Wszystkie składniki kroimy. Śliwki zawijamy w boczek.
  3. Składniki po kolei nadziewamy na naoliwione patyczki.
  4. I pieczemy :)
Smacznego:)
K.


2 komentarze:

  1. wyglądają bardzo apetycznie, sezon grillowy rozpoczęty:)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze :*