Jechaliśmy do znajomych na grilla, więc przygotowałam szaszłyki, niestety kompletnie zapomniałam zrobić zdjęć gotowych ;). Były pyszne, zapewniam :)
Przygotowanie: 30 minut,
Grillowanie: ok. 30 minut
Marynowanie: najlepiej całą noc.
Składniki:
- polędwiczka wieprzowa,- boczek w plastrach 1 paczka 150 g,
- śliwki suszone,
- 1 mała, dobra kiełbaska,
- ząbki czosnku,
- cebula,
- papryka,
- pieczarki,
- 1 mała cukinia,
- ulubione przyprawy do mięsa,
- oliwa,
- patyczki do szaszłyków.
Wykonanie:
- Mięsko myjemy, oczyszczamy i kroimy. Marynujemy z łyżce oliwy i przyprawach. Marynujemy.
- Wszystkie składniki kroimy. Śliwki zawijamy w boczek.
- Składniki po kolei nadziewamy na naoliwione patyczki.
- I pieczemy :)
Smacznego:)
K.
wyglądają bardzo apetycznie, sezon grillowy rozpoczęty:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam szaszłyczki!
OdpowiedzUsuń