Przygotowanie: 15 minut,
Pieczenie: 70 min ( + wcześniej 30 min papryka )
Składniki:
- filet z indyka ok. 1 kg,- pół papryki,
- parę suszonych pomidorów,
- kawałek sera wędzonego,
- 2 łyżki masła,
- 3 łyżki ostrej papryki,
- łyżeczka vegety i pieprzu,
- odrobina oliwy.
Wykonanie:
- Indyka myjemy, oczyszczamy z błon i wycinamy kieszeń na nadzienie. Nacieramy ostrą papryką, vegetą i pieprzem. Wkładamy do lodówki.
- Paprykę kroimy na pół, oczyszczamy, układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy 30 minut w temperaturze 250 stopni.
- Po upieczeniu paprykę wkładamy do woreczka foliowego na 10 minut, następnie usuwamy skórkę.
- Ser kroimy w słupki, paprykę kroimy na pół.
- Piekarnik nastawiamy na 180 stopni.
- W kieszeń w indyku wkładamy ser, pomidory suszone i paprykę.
- Zamykamy wykałaczkami lub owijamy filet nicią.
- Smarujemy masłem na górze i wkładamy do rękawa do pieczenia.
- Pieczemy 70 minut w temperaturze 180 stopni.
Gotowe :)
Teraz już możemy cieszyć się domową wędlinką :)
K.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za wszystkie komentarze :*