wtorek, 12 czerwca 2012

Muffiny bananowo - brzoskwiniowe

No i jak zwykle banany przejrzały, brzoskwinie zaczęły się starzeć, trzeba było coś z tym zrobić. Powstały muffiny ;).






Przygotowanie: 20 minut
Pieczenie: 20 minut

Składniki:

- 3 banany,
- pół szklanki cukru,
- pół szklanki oleju,
- 2 jajka,
- 2 szklanki mąki,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- łyżka ekstraktu waniliowego,
- 3 małe brzoskwinie,
- ok. 100 g twarożku waniliowego.

Wykonanie:











  1. Brzoskwinie parzymy i obieramy ze skórki. Kroimy.
  2. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni.
  3. Banany rozgniatamy widelcem. Dodajemy cukier, mieszamy. Następnie jajka i olej i dalej mieszamy.
  4. W drugiej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia.
  5. Łączymy mokre składniki z suchymi. Nakładamy do papilotek.
  6. Na każdą muffinkę nakładamy łyżeczkę twarożku i po parę kawałków brzoskwini.
  7. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 stopni.
  8. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem.


Smacznego :)
K.


1 komentarz:

Dziękuję za wszystkie komentarze :*