Mięsożerca do szparagów może zjeść stek wołowy. |
Przygotowanie: 20 minut,
Pieczenie: 30 minut
Składniki:
- pęczek szparagów,- sos beszamelowy,
- ser do posypania ( ja użyłam twardego sera koziego ),
- po łyżeczce soli i cukru.
Wykonanie:
- Szparagi umyć, urwać końcówki i obrać ( jeśli jest taka potrzeba ).
- Gotować 5 min w osolonej i posłodzonej wodzie.
- Wyłożyć na naczynie żaroodporne.
- Piekarnik nastawić na 200 stopni.
- Przygotować sos beszamelowy ( dodałam więcej soku z cytryny niż w przepisie ),
- Szparagi polać sosem, posypać serem.
- Piec ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Smacznego :)
K.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękuję za wszystkie komentarze :*