piątek, 15 czerwca 2012

Szparagi zapiekane z sosem beszamelowym

Pyszny obiadek :)

Mięsożerca do szparagów może zjeść stek wołowy.


Przygotowanie: 20 minut,
Pieczenie: 30 minut




Składniki:

- pęczek szparagów,
sos beszamelowy,
- ser do posypania ( ja użyłam twardego sera koziego ),
- po łyżeczce soli i cukru.

Wykonanie:









  1. Szparagi umyć, urwać końcówki i obrać ( jeśli jest taka potrzeba ).
  2. Gotować 5 min w osolonej i posłodzonej wodzie.
  3. Wyłożyć na naczynie żaroodporne.
  4. Piekarnik nastawić na 200 stopni.
  5. Przygotować  sos beszamelowy ( dodałam więcej soku z cytryny niż w przepisie ),
  6. Szparagi polać sosem, posypać serem.
  7. Piec ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni.
Smacznego :)
K.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wszystkie komentarze :*