piątek, 15 czerwca 2012

Białe kiełbaski w cieście francuskim

Tak mi dziś wpadło do głowy, żeby je zrobić. Zobaczyłam w sklepie takie małe, parzone, białe kiełbaski i nie mogłam się powstrzymać przed zakupem. Problem jest taki, że nie lubię białej kiełbasy. Natomiast mój Królik Doświadczalny raczej zjada takie rarytasy ;). Jutro będę eksperymentować z frankfurterkami. Koledzy muszą coś mieć do jedzenia podczas meczu :)



Przygotowanie: <10 minut,
Pieczenie: ok. 30 minut




Składniki:

na pół ciasta francuskiego
- ok. dziesięciu małych, białych kiełbasek,
- boczek wędzony w plastrach ( tyle plastrów, ile kiełbasek ),
- musztarda, ketchup.

Wykonanie:






  1. Piekarnik nastawiamy na 250 stopni.
  2. Ciasto francuskie kroimy w paski. 
  3. Na każdym pasku ciasta francuskiego układamy plaster boczku, smarujemy musztardą lub ketchupem lub mieszanką.
  4. Kładziemy kiełbaskę i zawijamy.
  5. Pieczemy ok. 30 minut.
Smacznego :)
K.

1 komentarz:

Dziękuję za wszystkie komentarze :*