czwartek, 24 maja 2012

Taj na wypasie :)

Taj na wypasie czyli czerwone curry z wołowiną, wieprzowiną, kurczakiem i krewetkami :)


Czas przygotowania: 20 minut,
Czas gotowania: ok. 50 minut

Przepis na czerwone curry znajdziecie tu:
http://zielakowo.blogspot.com/2012/05/czerwone-curry-z-kurczakiem-i.html, zmieniamy tylko składniki.

Składniki:

- polędwiczka wieprzowa,
- malutki kawałek polędwicy wołowej ( ok. 10 dkg ),
- pierś z kurczaka,
- 250g mrożonych krewetek średnich,
- po pół papryk: zielonej, czerwonej i żółtej,
- 2 cebule czerwone i jedna dymka,
- 2 papryczki chili: zielona i czerwona,
- mleko kokosowe,
- pomidory w puszce,
- czerwona pasta curry,
- 5 suszonych liści kafiru,
- sos rybny,
- olej,
- garść świeżej kolendry i bazylii.

Wykonanie:

Tak samo jak w przepisie na czerwone curry, jedyna zmiana - krewetki dodajemy pod sam koniec ( zamrożone ).

Smacznego :)
K.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wszystkie komentarze :*