niedziela, 27 maja 2012

Roladki z bakłażana



Czas przygotowania: ok. 20 minut

Składniki:

- pół bakłażana,
- serek philadelphia feta z ogórkiem,
- papryka lub pomidorki koktajlowe.
- czosnek w płatkach,
- sól,
- oliwa.

Wykonanie:





  1. Obieraczką lub łopatką do krojenia sera kroimy cienkie plastry bakłażana.
  2. Plastry solimy i odstawiamy na 15 minut, po czym wycieramy ręcznikiem papierowym. 
  3. Smarujemy plastry oliwą, posypujemy czosnkiem i obsmażamy na patelni z dwóch stron.
  4. Gdy bakłażan ostygnie, smarujemy go serkiem philadelphia, wkładamy do środka pomidorka bądź paprykę. Zawijamy i wkładamy wykałaczkę.
Smacznego :)
K.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wszystkie komentarze :*