Czas przygotowania: 15 minut,
Czas pieczenia: ok. 15 minut
Składniki:
- 250 - 300g masła orzechowego( bez różnicy czy smoothy czy crunchy ),- łyżka miękkiego masła,
- pół szklanki cukru trzcinowego,
- 2 jajka,
- łyżeczka ekstraktu z wanilii lub pół torebki cukru waniliowego lub parę kropli aromatu,
- 1,5 szklanki mąki ( pszennej lub żytniej),
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- lentilki, orzechy.
Wykonanie:
- Włączamy piekarnik, nastawiamy na 180 stopni.
- Masło orzechowe, masło i cukier ucieramy mikserem. Dodajemy jajka, ucieramy dalej.
- Dodajemy ekstrakt z wanilii, miksujemy.
- Następnie należy dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, zmiksować i wrzucić dodatki.
- Formować ciasteczka, układać luźno na blaszce i piec ok. 15 minut.
Smacznego :)
K.
Ciekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuń