niedziela, 27 maja 2012

Parówki w cieście francuskim

Znikają w ekspresowym tempie. Świetne są też zamiast kanapek na jakieś wyjazdy.

Czas przygotowania: 15 minut, czas pieczenia: ok. 25 minut

Składniki:

- opakowanie ciasta francuskiego,
- 5 lub 6 parówek ( dobrych - najlepsze są z Łukowa, jak nie mam jak kupić to wybieram berlinki),
- 12 mini plasterków sera żółtego ( szerokość ok. 3 cm ),
- ketchup lub jakiś sos bbq

Wykonanie:



  1. Ciasto kroimy na 10 lub 12 części ( zależy od ilości parówek ). Parówki obieramy z powłoczki i kroimy na pół.
  2. Na cieście kładziemy kawałek sera żółtego, odrobinę ketchupu lub sosu, kładziemy paróweczkę i zawijamy.
  3. Pieczemy 25 min w temperaturze 250 stopni.
Smacznego :)
K.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wszystkie komentarze :*