sobota, 26 maja 2012

Śliwki w boczku, czyli niezbędnik imprezowy

Niezawodne. Czy podane na zimno, czy na ciepło znikają zawsze w niewiarygodnym tempie. :)

Jakość zdjęcie pozostawia wiele do życzenia, ale mieliśmy wielkie przygotowania i czasu na fotki nie było:)
Czas przygotowania: 30 minut,
Czas pieczenia: ok. 45 minut

Składniki:

- boczek wędzony w plasterkach ( polecam morlin ),
- śliwki suszone( najlepsze do tej przekąski są z lidla - próbowałam już wielu, nic tych lidlowych nie pokonało).

Ilość zależy od tego ile przekąsek chcemy mieć. Na zdjęciu : z 1,2 kg boczku i z kilograma śliwek suszonych.

Wykonanie:


  1. Śliwki owijamy boczkiem i nadziewamy na wykałaczkę.
  2. Pieczemy ok. 45 min ( wszystko zależy od boczku - trzeba zaglądać do piekarnika i pilnować, żeby się nie przypaliły).
Smacznego :)
K.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wszystkie komentarze :*