czwartek, 17 maja 2012

Guacamole

Guacamole jest niezawodne i niezbędne do quesadilli, fajity czy nachosów. Osobiście uwielbiam i mogłabym jeść bez niczego w dużych ilościach ;)


Składniki:

- DOJRZAŁE awokado,
- sok z połowy limonki,
- 3 pomidorki koktajlowe lub pół zwykłego,
- odrobina czerwonej cebuli,
- świeża kolendra.

Wykonanie:





  1. Awokado obrać, wyjąć pestkę. Miąższ rozdrobnić widelcem. Skropić sokiem z limonki. Pomieszać.
  2. Bardzo drobno pokroić pomidorki i cebulę. Dodać do awokado, pomieszać. Na koniec dodać liście kolendry i gotowe ;)
Kolendry nie używam na co dzień, więc gdy kupię doniczkę, to obrywam listki i mrożę. Jest zawsze pod ręką :)
Smacznego :)
K.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękuję za wszystkie komentarze :*