Składniki:
- 3 kotlety schabowe,- vegeta natur, pieprz,
- jajko,
- odrobina mleka,
- bułka tarta,
- olej
Wykonanie:
- Kotlety porządnie rozbić. Natrzeć z dwóch stron vegetą natur ( kotlety są smaczniejsze, a zwykła vegeta , ziarenka smaku i inne takie zawierają wzmacniacze smaku, takie jak glutaminian sodu, które są niezdrowe) i posypać pieprzem.
- Rozbełtać jajko razem z mlekiem i odrobiną pieprzu. Maczać kotlet w dwóch stron w jajku, a potem obtaczać w bułce tartej.
- Smażyć na bardzo rozgrzanym oleju rzepakowym ( im bardziej rozgrzany, tym krócej smażymy - panierka nie wsiąknie dużo tłuszczu ).
- I gotowe, podawać z młodymi ziemniaczkami i na przykład z kapustą :)
Smacznego!!!
K.
Schaboszczak niekwestionowanym królem kuchni! U nas zawsze smażony na smalczyku :)
OdpowiedzUsuńWczoraj mialam taki obiad i mowie do mamy ze jadlam w wielu krajach ale nic nie moze sie rownac ze schabowym, mlodymi ziemniaczkami z koprem i młodą kapustką <3
OdpowiedzUsuń