czwartek, 28 lutego 2013

Pasta kanapkowa z tuńczyka i kukurydzy

Szybka śniadaniowa pasta. Jedna z moich ulubionych, kojarzy mi się ze studiami. Jak kupowaliśmy kanapki to najczęściej z tą pastą. Gdy spotykaliśmy się na wspólne robienie projektów, sprawozdań to też często przygotowywaliśmy takie jedzonko. To były rewelacyjne czasy, jak je wspominam to chciałabym tam wrócić, chociaż na tydzień albo dwa ( oczywiście nie w czasie sesji ;) ).





Składniki:

- puszka tuńczyka ( w kawałkach ),
- 1 jajko,
- 1/4 - 1/3 puszka kukurydzy,
- łyżka majonezu lub gęstego jogurtu,
- sól, pieprz do smaku.

Wykonanie:


  1. Jajko gotujemy na twardo. Kroimy je w kostkę.
  2. Tuńczyka odsączamy, mieszamy z jajkiem i kukurydzą.
  3. Dodajemy majonez lub jogurt i mieszamy. Doprawiamy do smaku.
Smacznego :)
K.

3 komentarze:

Dziękuję za wszystkie komentarze :*