piątek, 15 lutego 2013

Pasta z jajek i awokado

Idealne śniadanie po treningu, bo zdrowe i kaloryczne. Szybko się po nim zregenerowałam :)





Składniki:

- 2 jajka ugotowane na twardo,
- 1 dojrzałe awokado,
- odrobina szczypiorku,
- łyżka jogurtu naturalnego,
- sól, pieprz do smaku.

Wykonanie:


  1. Jajka kroimy w drobną kostkę. 
  2. Awokado rozgniatamy widelcem. Szczypiorek dowolnie kroimy.
  3. Składniki łączymy ze sobą dodając trochę jogurtu.
  4. Doprawiamy i spożywamy :)
Ja w paście zostawiam pestkę z awokado, żeby nie ściemniała. Nie jestem w stanie na raz zjeść całej porcji, więc resztę zostawiam w pojemniku w lodówce właśnie z tą pestką.

Smacznego!
K.




7 komentarzy:

  1. Śniadanko, jak dla mnie, bomba!

    OdpowiedzUsuń
  2. Mmm tę pastę to chętnie bym sobie skosztowała :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajny pomysł na niecodzienna kanapkę;)

    OdpowiedzUsuń
  4. ooo a u Ciebie pasta z jajek..tez lubię! nawet uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  5. Jeszcze nie dodawałam awokado do pasty jajecznej ale z chęcią spróbuję :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam pasty do chleba :) Sama robię bardzo często. Jajka z awokado jeszcze nie łączyłam, najczęsciej robię z tuńczykiem. Wkrótce będzie na blofu :)

    Pozdrawiam,

    Agata

    OdpowiedzUsuń
  7. Super - zupełnie jak moja - i "prawie" w tym samym czasie robiona!

    http://www.lekkowkuchni.pl/2013/02/pasta-z-awokado-i-jajek.html

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze :*