Składniki:
- 2 jajka ugotowane na twardo,- 1 dojrzałe awokado,
- odrobina szczypiorku,
- łyżka jogurtu naturalnego,
- sól, pieprz do smaku.
Wykonanie:
- Jajka kroimy w drobną kostkę.
- Awokado rozgniatamy widelcem. Szczypiorek dowolnie kroimy.
- Składniki łączymy ze sobą dodając trochę jogurtu.
- Doprawiamy i spożywamy :)
Ja w paście zostawiam pestkę z awokado, żeby nie ściemniała. Nie jestem w stanie na raz zjeść całej porcji, więc resztę zostawiam w pojemniku w lodówce właśnie z tą pestką.
Smacznego!
K.
Śniadanko, jak dla mnie, bomba!
OdpowiedzUsuńMmm tę pastę to chętnie bym sobie skosztowała :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł na niecodzienna kanapkę;)
OdpowiedzUsuńooo a u Ciebie pasta z jajek..tez lubię! nawet uwielbiam!
OdpowiedzUsuńJeszcze nie dodawałam awokado do pasty jajecznej ale z chęcią spróbuję :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam pasty do chleba :) Sama robię bardzo często. Jajka z awokado jeszcze nie łączyłam, najczęsciej robię z tuńczykiem. Wkrótce będzie na blofu :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam,
Agata
Super - zupełnie jak moja - i "prawie" w tym samym czasie robiona!
OdpowiedzUsuńhttp://www.lekkowkuchni.pl/2013/02/pasta-z-awokado-i-jajek.html