Składniki:
mokre:- 2 duże, dojrzałe banany,
- 1/3 szklanki rozpuszczonego masła z tabliczką gorzkiej czekolady,
- 2 małe jajka,
- 4 łyżki mleka.
suche:
- 250 g mąki pszennej tortowej,
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
- pół szklanki cukru pudru,
- łyżka kakao,
- 25 g białej czekolady,
- 25 g mlecznej czekolady,
- łyżka mini pianek.
Wykonanie:
- Czekoladę rozpuszczamy w rondelku z masłem.
- Banany rozgniatamy widelcem.
- Piekarnik nastawiamy na 200 stopni.
- W jednej misce łączymy składniki mokre, w drugiej suche.
- Czekoladę białą i mleczną kroimy w małą kostkę lub siekamy.
- Składniki suche wsypujemy do mokrych i mieszamy tylko połączenia składników. Dosypujemy do nich czekoladę i mini pianki.
- Formę na muffiny wykładamy papilotkami i nakładamy do nich ciasto - do ok. 3/4 wysokości.
- Pieczemy 20 minut.
Smacznego!
K.
Słusznie, słusznie - zapisuj!:) Już chciałam je upiec dla mojej Połowy, zwłaszcza, że mam zapas bananów, ale niestety - brak czekolady w potrzebnej ilości:/ Ale z przepisu na pewno skorzystam - banany, czekolada...muszą być pyszne:)
OdpowiedzUsuńJak dobre wychodzi to trzeba zapisywać! :)
OdpowiedzUsuńSmaczniutko!
OdpowiedzUsuń