Składniki:
- 150 g białej czekolady,- 70 g masła,
- 1/4 szklanki cukru pudru,
- 2 jajka,
- 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej,
- pół łyżeczki proszku do pieczenia,
- 50 g białej czekolady,
- 50 g mlecznej czekolady,
- 4 łyżki masła orzechowego.
Wykonanie:
- W rondelku rozpuścić czekoladę, masło i cukier.
- Gdy składniki się roztopią masę trochę wystudzić.
- Następnie do masy dodawać stopniowo jajka, dokładnie mieszając.
- Piekarnik nagrzać do 180 stopni.
- Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i powolutku dodawać do masy ciągle mieszając.
- Czekoladę posiekać, dodać do masy i pomieszać.
- Formę na brownie ( wymiary około. 15 x 20 cm ) posmarować delikatnie masłem i wyłożyć papierem do pieczenia.
- Na formę wylać ciasto i wyłożyć wierzch masłem orzechowym.
- Piec 30 minut.
Smacznego :)
K.
ale bomba!
OdpowiedzUsuńzapisuję przepis, bo już mi sie podoba:D
polecam zrezygnować z proszku do pieczenia. Ciasto będzie wtedy bardziej mokre, jak brownies :)
UsuńCzyli woli blondynki? :D
OdpowiedzUsuńDamn, no to dałaś mi do myślenia :P
UsuńChyba jednak woli brunetki;) blondies wyglądają super, ale chyba pozostanę wierna brownies:)
OdpowiedzUsuńwygląda pysznie!
OdpowiedzUsuńmniam ;)
...ale smakowicie wygląda ;D
OdpowiedzUsuń