Składniki:
- garść daktyli,- garść moreli suszonych,
- popping z amarantusa - na oko ;).
Wykonanie:
- Daktyle i morele zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na chwilę.
- Wodę odlewamy i owoce miksujemy ( użyłam żyrafy ).
- Dodajemy popping z amarantusa i formujemy kuleczki.
- Chłodzimy w lodówce.
Smacznego!
K.
:))) Poproszę jedną albo dwie:) Fajnie zobaczyć "moje" kulki u Ciebie:)Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńale pyszności!;)
OdpowiedzUsuńpyszne :) muszę spróbować, niedawno robiłam takie trufelki z daktyli, ale bez amarantusa. To musi być ciekawe :) Pozdrawiam, Asia
OdpowiedzUsuńUwielbiam daktyle:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam wszelkie kulki własnej roboty, odkąd je odkryłam, nie kupuję prawie gotowych słodyczy :-)
OdpowiedzUsuń