Składniki dla Alergika:
( na 8 małych babeczek )- 1 dojrzały banan,
- 1 jajko,
- 4 łyżki oleju z pestek/rozpuszczonego masła klarowanego,
- 3 łyżki syropu z agawy,
- szklanka mąki bezglutenowej,
- łyżeczka proszku do pieczeniea eko,
- 1/3 szklanki poppingu z amarantusa,
- 3 łyżki dozwolonych orzechów.
Składniki dla NieAlergika:
( na 8 małych babeczek )- 1 dojrzały banan,
- 1 jajko,
- 4 łyżki oleju z pestek,
- 3 łyżki syropu z agawy,
- pół szklanki szklanki mąki żytniej razowej,
- pół szklanki płatków jęczmiennych,
- łyżeczka proszku do pieczenia eko,
- 1/3 szklanki poppingu z amarantusa,
- 3 łyżki dowolnych orzechów.
Wykonanie:
- Piekarnik nastawiamy na 200 stopni.
- W jednej misce łączymy składniki mokre, w drugiej suche.
- Suche przesypujemy do mokrych i mieszamy do połączenia składników.
- Ciasto nakładamy do foremek i pieczemy około 20 minut.
Smacznego!
K.
Dobrze mieć kogoś, kto tak będzie o nas dbał i nam dogadzał, ja bym była w niebie :D Śliczne foremki :)
OdpowiedzUsuńŚwietne, po prostu świetne! Słyszałam właśnie, że u wielu dzieci z autyzmem niesamowite efekty przynosi dieta. Dobrze ma Karolek z Tobą :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię muffiny z bananami.
OdpowiedzUsuńa Twój przepis jest bardzo dobry dla wszystkich. :)
cudowne! i piękne papiloty!
OdpowiedzUsuńwyglądają pysznie! ;)
OdpowiedzUsuńPięknie urosły, a jakiej mąki bezglutenowej użyłaś? Fajnie że "super chłopak" może jeść jajko i orzechy to bardzo rozszerza możliwości tworzenia. Życzę wielu pomysłów!
OdpowiedzUsuńmiksu mąk bezglutenowych z Kuchni Świata
UsuńMmmmm, wyglądają przepysznie!
OdpowiedzUsuń