Składniki:
- 200 g gorzkiej czekolady,- 50 g mlecznej czekolady,
- 230 g masła,
- 200 g brązowego cukru,
- 4 spore jajka,
- 140 g mąki pszennej tortowej,
- 50 g kakao,
- 50 g mlecznej czekolady,
- 50 g białej czekolady,
- 250 g malin ( użyłam mrożonych ).
Wykonanie:
- W garnku rozpuszczamy czekolady, masło i cukier. Gdy składniki się rozpuszczą zdejmujemy masę z ognia.
- Do masy rozbijamy jajka - jedno po drugim i za pomocą trzepaczki stopniowo łączymy z masą czekoladową.
- Mąkę mieszamy z kakao i bardzo powoli łączymy z masą czekoladową.
- Piekarnik nastawiamy na 180 stopni.
- Czekolady kroimy w malutką kostkę i wrzucamy do masy brownie. Mieszamy. Połowę malin dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy.
- Foremkę na brownie ( minimum 15 x 20 cm ) smarujemy delikatnie masłem i wykładamy papierem do pieczenia.
- Do foremki wykładamy ciasto i na wierzchu układamy resztę malin delikatnie je wciskając.
- Pieczemy 30 - 35 minut.
- Kroimy po schłodzeniu, albo podajemy ciepłe z lodami.
Smacznego!
K.
uwielbiam gorzką czekoladę z owocami, biorę kawałek:)
OdpowiedzUsuńO rety, cudowne... Idealne dla mojej Czekoladożernej Połowy:)
OdpowiedzUsuńNo no, chyba sobie zaraz zrobię :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam maliny z czekoladą. :)
OdpowiedzUsuńna niedzielę idealne!!! :)
Jeden kawałeczek dla mnie, proszę :)
OdpowiedzUsuńWygląda bardzo smakowicie ;D
OdpowiedzUsuńUwielbiam brownie ♥ Istna rozpusta :)
OdpowiedzUsuń