wtorek, 19 lutego 2013

Brownies z malinami

Prawdziwe, ciężkie brownies z przełamującymi smak malinami. Polecam wszystkim czekoladoholikom :). Uprzedzam - to bomba kaloryczna!!!!



Składniki:

- 200 g gorzkiej czekolady,
- 50 g mlecznej czekolady,
- 230 g masła,
- 200 g brązowego cukru,

- 4 spore jajka,

- 140 g mąki pszennej tortowej,
- 50 g kakao,

- 50 g mlecznej czekolady,
- 50 g białej czekolady,
- 250 g malin ( użyłam mrożonych ).

Wykonanie:


  1. W garnku rozpuszczamy czekolady, masło i cukier. Gdy składniki się rozpuszczą zdejmujemy masę z ognia.
  2. Do masy rozbijamy jajka - jedno po drugim i za pomocą trzepaczki stopniowo łączymy z masą czekoladową.
  3. Mąkę mieszamy z kakao i bardzo powoli łączymy z masą czekoladową.
  4. Piekarnik nastawiamy na 180 stopni.
  5. Czekolady kroimy w malutką kostkę i wrzucamy do masy brownie. Mieszamy. Połowę malin dodajemy do ciasta i dokładnie mieszamy.
  6. Foremkę na brownie ( minimum 15 x 20 cm ) smarujemy delikatnie masłem i wykładamy papierem do pieczenia.
  7. Do foremki wykładamy ciasto i na wierzchu układamy resztę malin delikatnie je wciskając.
  8. Pieczemy 30 - 35 minut.
  9. Kroimy po schłodzeniu, albo podajemy ciepłe z lodami.
Smacznego!
K.


7 komentarzy:

  1. uwielbiam gorzką czekoladę z owocami, biorę kawałek:)

    OdpowiedzUsuń
  2. O rety, cudowne... Idealne dla mojej Czekoladożernej Połowy:)

    OdpowiedzUsuń
  3. No no, chyba sobie zaraz zrobię :)

    OdpowiedzUsuń
  4. uwielbiam maliny z czekoladą. :)
    na niedzielę idealne!!! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jeden kawałeczek dla mnie, proszę :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Wygląda bardzo smakowicie ;D

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam brownie ♥ Istna rozpusta :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze :*