wtorek, 31 lipca 2012

Surówka z białej kapusty z kukurydzą

Szybka surówka, pasująca chyba do wszystkiego. Dla lubiących majonez polecam zastąpić nim olej z pestek winogron.



Przygotowanie: < 10 minut
Opcjonalne odstanie kapusty: ok. 30 minut




Składniki:

- 1/4 średniej główki kapusty,
- 1 mała cebula,
- 2 łyżki kukurydzy,
- szczypta soli,
- pół łyżeczki cukru,
- łyżka koperku,
- łyżeczka pieprzu,
- 1,5 łyżki oleju z pestek winogron.

Wykonanie:


  1. Kapustę myjemy i kroimy.
  2. Posypujemy solą i cukrem, ugniatamy i odstawiamy na ok. 30 minut ( można pominąć ).
  3. Cebulę kroimy w kostkę, i razem z resztą składników dodajemy do kapusty.
  4. Mieszamy i gotowe :)



Smacznego :)
K.
Młoda kapusta

1 komentarz:

Dziękuję za wszystkie komentarze :*