Przygotowanie: 15 minut
Pieczenie: 25 minut
Składniki:
( na 12 sztuk )składniki suche:
- 250 g mąki pszennej,
- 100 g cukru pudru,
- łyżka kakao,
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
składniki mokre:
- pół szklanki oleju,
- 2 małe jajka,
- 100 g gorzkiej czekolady ( rozpuszczonej),
- łyżeczka ekstraktu z wanilii,
- 3/4 szklanki mleka
nadzienie:
- 5 łyżek twarożku,
- 3 łyżeczki brązowego cukru,
- pół słoika konfitury wiśniowej.
Wykonanie:
- Twarożek mieszamy z cukrem. Odstawiamy.
- W jednej misce mieszamy składniki suche, w drugiej mokre.
- Mokre przelewamy do suchych i mieszamy.
- Piekarnik nastawiamy na 180 stopni.
- Blachę do muffinów wykładamy papilotkami. Do każdej nakładamy po łyżce ciasta. Następnie po łyżeczce twarożku, a potem po łyżeczce konfitury.
- Przykrywamy resztą ciasta.
- Pieczemy 25 minut. Ciasto będzie jak brownie, popęka na wierzchu uwalniając konfiturę. Yummy :)
Smacznego :)
K.
Przepis dołączam do akcji Domaskowej:
Takiego muffina to bym zjadła zawsze i wdzędzie :)
OdpowiedzUsuń