Można podawać samodzielnie lub z dressingiem z octu balsamicznego z Modeny.
Przygotowanie: <10 minut
Składniki:
- szynka parmeńska,- melon.
Wykonanie:
- Melona czyścimy i obieramy ( dobrze jest go wcześniej schłodzić w lodówce ).
- Dzielimy na części, każdą owijamy plastrem szynki parmeńskiej.
- Można polać octem balsamicznym, bądź dressingiem balsamicznym.
Tak przygotowanego melona można zapiec, też wychodzi super :)
Smacznego :)
K.
Co to znaczy podróbka szynki parmeńskiej ? Szynek długo- dojrzewających jest jest mnóstwo. San Daniele, jest ceniona o wiele bardziej, jest droższa i w mojej również ocenie, słodka jak miód :D
OdpowiedzUsuńpozdrawiamy serdecznie
Tapenda
Chodziło mi o oryginalne szynki długodojrzewające. Źle się wyraziłam. Na rynku jest bardzo dużo pseudo produktów z konserwantami. Tego się wystrzegam.
UsuńPozdrawiam :)
Połączenie idealne;)
OdpowiedzUsuń