Dobre danie samodzielne, z bagietką czy makaronem.
Przygotowanie: <30 minut
Składniki:
- 3/4 opakowania mrożonego szpinaku z liściach ( ja kupuję bonduelle ),- cebula, czosnek - ilość wg upodobań,
- kawałek papryki,
- pół opakowania sera feta,
- 3 grube plastry sera żółtego,
- 3 łyżki śmietany 12 lub 18%,
- ser pecorino - ok. 2 łyżek, starty,
- łyżka masła,
- pieprz.
Wykonanie:
- Szpinak rozmrażamy na małym ogniu.
- Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle.
- Gdy ww warzywka będą podsmażone - dodajemy paprykę i smażymy jeszcze ok 2 minut.
- Przekładamy wszystko do rozmrożonego szpinaku i mieszamy. Dodajemy pokrojony w kostkę ser feta oraz ser żółty. Mieszamy.
- Gdy sery się prawie rozpuszczą dodajemy śmietanę, mieszamy i na koniec przyprawiamy pieprzem oraz dodajemy starty ser typy pecorino.
- Dusimy max. 5 minut i gotowe :)
Smacznego :)
K.
Ale pyszności, ja lubię mrożony szpinak ze śmietaną z lidla, mam jeszcze opakowanie, więc przepis już sobie notuję, do tego chrupiąca bagietka, pycha:)
OdpowiedzUsuń