Przygotowanie: <10 minut
Pieczenie: ok. 40 minut
Marynowanie: najlepiej całą noc.
Składniki:
( na samicę ( 200 g ), samca ( 300 - 350 g ) i psa ;) )- 500 - 600 g schabu środkowego,
- 4 ząbki czosnku,
- 2 łyżki majeranku,
- łyżka cząbru,
- łyżeczka tymianku,
- łyżeczka pieprzu,
- szczypta soli,
- 2 łyżki oliwy/oleju z pestek winogron,
- rękaw do pieczenia.
Wykonanie:
- Schab myjemy, nacieramy odrobiną soli i pieprzem.
- Czosnek obieramy, kroimy bądź wyciskamy.
- W miseczce łączymy czosnek, wszystkie zioła i oliwę. Nacieramy tym mięso i odstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki.
- Mięso przekładamy do rękawa do pieczenia.
- Piekarnik nastawiamy na 180 stopni. Pieczemy ok. 40 - 45 minut.
- Podawać z warzywami lub jako wędlinę na kanapki.
Smacznego :)
K.
Robię bardzo podobnie, pyszny jest :)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie dobre, zdrowe i praktyczne danie ;)
OdpowiedzUsuń