Nie robiłam zdjęć podczas przygotowań, ponieważ nie spodziewałam się tak pysznego posiłku:).
Przygotowanie: ok. 30 minut
Składniki:
( na ok. 3-4 porcje)
- pół średniej pietruszki,
- pół selera,
- mały por,
- ok. 2 szklanek wody,
- 2 duże pomidory malinowe lub puszka pomidorów pelati,
- 6-10 listków listków bazylii ( lub łyżeczka suszonej ),
- 1 łyżeczka pieprzu,
- pół łyżeczki czosnku w płatkach ( mielonego ),
- śmietana/jogurt naturalny.
Wykonanie:
- Warzywa gotujemy do miękkości. Dodajemy pomidory, bazylię i pieprz. Gotujemy aż pomidorki rozmiękną.
- Wszystko miksujemy i gotujemy jeszcze ze dwie minutki.
- Podajemy z kapką jogurtu/śmietany i listkiem bazylii.
Smacznego :)
K.
Takie robione instynktownie zupy i inne dania często wychodzą pyszne :) To nauka by zdawać się na instynkt :)
OdpowiedzUsuń