poniedziałek, 4 marca 2013

Ciasto francuskie z chorizo i suszonymi pomidorami

Zaczyna się wiosna! Słońce od rana, z dnia na dzień coraz cieplej. Aż chce się żyć i wstawać rano z łóżka!!! :)))) Zaczyna się czas długich spacerów, siania ziół i uśmiechniętych ludzi :). Nic nie działa lepiej na samopoczucie niż wiosna :). Zaraz zaczną się świeże warzywa, zdrowsze jedzenie i ( jeśli zdrowie pozwoli ) to bieganie. I kawka w knajpkach na zewnątrz. Wszystko co lubię :)
Jedyny minus to zapchany nos od rana i kichanie... Zaczyna się także czas alergii. I te najgorsze dla mnie, czyli krzyżowe. Już nie będzie wszystko do jedzonka dozwolone :(

Póki co zapraszam na zawijańce z ciasta francuskiego :)





Składniki:

- opakowania ciasta francuskiego,
- 5 cm kawałek chorizo,
- 2 plasterki papryki,
- 5 pomidorów suszonych,
- plaster mozzarelli lub innego sera.

Wykonanie:


  1. Piekarnik nagrzewamy na 220 stopni.
  2. Chorizo obieramy ze skórki. Wszystko razem miksujemy na gładką masę.
  3. Smarujemy ciasto, zawijamy w rulon i kroimy w plastry.
  4. Pieczemy ok. 20 - 25 minut.
Smacznego!
K.


6 komentarzy:

  1. boskie, wytrawne ślimaczki:D uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  2. Zajefajowy przepis, zrobię gościom w weekend :)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam wiosnę! ślimaki ekstra!:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo dystyngowana przekąska, dodaję i pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszne ślimaczki, za to tylko, że zawierają chorizo mogłabym pochłonąć je wszystkie :)

    OdpowiedzUsuń
  6. skoro zapraszasz, to ja chętnie wpadnę na te ślimaczki :-D

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze :*