Jedyny minus to zapchany nos od rana i kichanie... Zaczyna się także czas alergii. I te najgorsze dla mnie, czyli krzyżowe. Już nie będzie wszystko do jedzonka dozwolone :(
Póki co zapraszam na zawijańce z ciasta francuskiego :)
Składniki:
- opakowania ciasta francuskiego,- 5 cm kawałek chorizo,
- 2 plasterki papryki,
- 5 pomidorów suszonych,
- plaster mozzarelli lub innego sera.
Wykonanie:
- Piekarnik nagrzewamy na 220 stopni.
- Chorizo obieramy ze skórki. Wszystko razem miksujemy na gładką masę.
- Smarujemy ciasto, zawijamy w rulon i kroimy w plastry.
- Pieczemy ok. 20 - 25 minut.
Smacznego!
K.
boskie, wytrawne ślimaczki:D uwielbiam!
OdpowiedzUsuńZajefajowy przepis, zrobię gościom w weekend :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam wiosnę! ślimaki ekstra!:)
OdpowiedzUsuńBardzo dystyngowana przekąska, dodaję i pozdrawiam:)
OdpowiedzUsuńPyszne ślimaczki, za to tylko, że zawierają chorizo mogłabym pochłonąć je wszystkie :)
OdpowiedzUsuńskoro zapraszasz, to ja chętnie wpadnę na te ślimaczki :-D
OdpowiedzUsuń