Przygotowanie: poniżej 40 minut
Składniki:
- 0,5 małej dyni,- 2 spore marchewki,
- 1 duży por,
- 2 ząbki czosnku,
- łyżka oliwy,
- łyżka curry,
- 0,5 łyżki chilli,
- sól, pieprz do smaku.
Wykonanie:
- Dynię obieramy i kroimy w kostkę. Marchewkę tak samo.
- Wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy.
- W tym czasie myjemy i kroimy pora. Podsmażamy go razem ze zgniecionymi ząbkami czosnku.
- Dorzucamy do warzyw. Gotujemy wszystko do miękkości.
- Miksujemy na gładką masę i przyprawiamy.
Smacznego :)
K.
piekny kolor smakowitej zupki!:)
OdpowiedzUsuńMarchewka dodaje fajnej słodyczy takiej zupie :)
OdpowiedzUsuń