Przygotowanie: < 10 minut
Składniki:
- 1 kula mozzarelli,- 2 figi,
- 3 liście sałaty rzymskiej,
dressing:
- łyżka octu balsamicznego,
- pół łyżeczki miodu.
Wykonanie:
- Figi myjemy, kroimy w plasterki.
- Mozzarellę odsączamy i również kroimy w plasterki.
- Umyte liście sałaty układamy na talerzu. Na nich kładziemy figi z mozzarellą.
- Ocet balsamiczny mieszamy z miodem i polewamy.
Smacznego :)
moje smaki ;)
OdpowiedzUsuńCiekawe i odważne zestawienie smaków;)
OdpowiedzUsuńz chęcią bym spróbował, gdybym dorwał gdzieś dojrzałe i słodkie figi :) Robiłem kiedyś caprese z arbuzem, też było super :)
OdpowiedzUsuńNo cóż ubiegłaś mnie.Chciałem przedstawić na blogu coś takiego.Myślałem jeszcze o rodzynkach wymoczonych w balsamico.Super połączenie.Pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńbardzo oryginalna propozycja , chętnie bym się poczęstowała ;)
OdpowiedzUsuń