Sycące. Śniadaniowe. Smaczne.
Przygotowanie: 30 minut
Składniki:
- 2 łyżki miękkiego masła,
- 4 łyżki masła orzechowego,
- 2 łyżki żurawiny,
- 1 jajko,
- łyżeczka ekstraktu z wanilii,
- 3 łyżki cukru muscovado,
- 4 łyżki otrębów owsianych,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- szklanka musli bezglutenowego ( przecudownie pyszne kupiłam w Organic Corner - Food Store & Bistro),
- po garstce żurawiny suszonej i orzechów.
Wykonanie:
Polecam, bo dobre. Nie jest to wpis sponsorowany. |
- Piekarnik nastawiamy na 180 stopni.
- Masło, masło orzechowe i żurawinę ucieramy za pomocą miksera. Dodajemy jajko i ekstrakt z wanilii. Ucieramy.
- Dodajemy cukier, otręby i proszek do pieczenia. Ucieramy.
- Dodajemy musli, żurawinę i orzechy. Mieszamy łyżką.
- Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Należy zachować odstępy pomiędzy ciachami, ponieważ spłaszczą się i rozleją trochę.
- Pieczemy ok. 15- 16 minut.
Smacznego :)
wyglądają smakowicie-chętnie wypróbuję bo uwielbiam takie zdrowe przekąski a do tego z tym co lubię orzechy i żurawinka mniam
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
mniam mniam mniam
OdpowiedzUsuńte ciasteczka z pewnością są wspaniałe:D
Kolejne fantastyczne ciasteczka! Podoba mi się to musli, nie wiem jaki jest skład, ale wygląda pysznie - wreszcie jakiś fajny bezglutenowy produkt, w którym jest coś poza kukurydzą;)Muszę u mnie coś takiego "upolować".
OdpowiedzUsuńNapiszę Ci skład - najlepiej samodzielnie robić musli :)
Usuńpłatki kukurydziane, ryż ekspandowany, ekspandowane nasiona amarantusa, syrop buraczany, rodzynki, proso ekspandowane, malina liofilizowana, miód, kakao.
Ten amarantus mnie ciekawi, bliżej muszę mu się przyjrzeć :)
Mogę porwać kilka? przydadzą mi się do efektywnej nauki ;)))
OdpowiedzUsuń