Przygotowanie: 30 minut
Składniki:
- 100 g mąki żytniej razowej,- 50 g mielonych migdałów,
- 50 g mielonych orzechów laskowych,
- 5 łyżek otrębów owsianych,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- 50 g płatków owsianych,
- 2 czubate łyżki cukru muscovado,
- 2 łyżki siemienia lnianego,
- 2 łyżki płynnego miodu,
- 70 g rozpuszczonego masła,
- 2 jajka,
- po małej garstce: migdałów, orzechów laskowych i żurawiny.
Wykonanie:
- Piekarnik nagrzać do 200 stopni.
- Składniki suche wymieszać.
- Dodać mokre. Wymieszać.
- Na blaszkę wyłożoną papierem nałożyć ciasteczka. Formować dłońmi. Wielkość dowolna.
- Piec ok. 20 minut.
K.
Przepis dodaję do akcji Sofiety:
Szybkie w przygotowaniu smaczne maleństwa! Pozdrawiam
OdpowiedzUsuńpiękne, apetyczne, zdrowe :) do kawy idealne :)
OdpowiedzUsuńNie ma to jak zdrowo i smacznie i na dodatek na słodko :-)
OdpowiedzUsuń