Przygotowanie: < 50 minut
Składniki:
- włoszczyzna,- ok. 2 szklanki wody,
- 1 dość mała żółta cukinia,
- 1 mały por,
- 2 ząbki czosnku,
- 1,5 łyżki oliwy/oleju z pestek winogron do podsmażenia,
- łyżeczka curry,
- łyżeczka ostrej papryki,
- sól, pieprz do smaku.
Wykonanie:
- Włoszczyznę myjemy, obieramy. Gotujemy wywar warzywny w dwóch szklankach wody. ( ok. 20 minut - trzeba sprawdzać miękkość warzyw ).
- Wyjmujemy selera i pietruszkę.
- Cukinię, pora i czosnek kroimy. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz.
- Warzywa podsmażamy, w międzyczasie przyprawiamy curry i ostrą papryką.
- Następnie dorzucamy do wywaru i gotujemy jeszcze ok. 10- 15 minut.
- Po tym czasie całość miksujemy i gotujemy jeszcze ok. 5 minut. ( W tym czasie można dorzucić kawałek serka pleśniowego ).
Smacznego :)
K.
Przepis dołączam do akcji edith:
Ten kolor jest przepiękny, taki słoneczny ;)
OdpowiedzUsuńMa obłędny kolor :)
OdpowiedzUsuń