środa, 8 sierpnia 2012

Sałatka z roszponki, mango i grillowanego kurczaka

Pełen spontan. Miałam bardzo mało czasu na przygotowanie lunchu, kurczak już był zamarynowany, pozostał lodówkowy szaber i powstało coś takiego:


Przygotowanie: < 15 minut




Składniki:

- mała pierś z kurczaka bez polędwiczki,
- kurkuma, chilli do marynaty,
- łyżka oliwy ( do marynaty ),
- garść roszponki,
- pół mango,
- łyżka kukurydzy,
- ocet lub dressing balsamiczny do polania.

Wykonanie:


  1. Dzień wcześniej marynujemy kurczaka w kurkumie i ostrej papryce/chilli oraz oliwie. Odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
  2. Kurczaka grillujemy ok. 10 minut w grillu elektrycznym.
  3. Roszponkę myjemy, układamy na talerzu. Mango kroimy na kawałki, układamy na sałacie. Posypujemy kukurydzą.
  4. Kurczaka kroimy na kawałki i układamy na sałatce.
  5. Polewamy sosem.

Smacznego :)
K.

5 komentarzy:

  1. Ekspresowa i apetyczna propozycja;)

    OdpowiedzUsuń
  2. połączenie kurczaka z mango może być bardzo dobre :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ale cudowna słonecznie żółta sałatka. Jakaś taka optymistyczna. Pozdrawiam więc z uśmiechem na twarzy i będę się na najbliższych zakupach za mango specjalnie rozglądać, bo chętnie skopiuję ten przepis u siebie w domu.
    Monika

    OdpowiedzUsuń
  4. podoba mi się to co powstało ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze :*