piątek, 23 listopada 2012

Penne z kurczakiem, szpinakiem i mascarpone

Szybka propozycja na obiad, do tego bardzo smaczna :)



Przygotowanie: do 30 minut



Składniki:

na 3- 4 porcje

- 3 ząbki czosnku,
- 1 spora cebula,
- oliwa - 1 łyżka,
- 400 g polędwiczek z kurczaka,

- szpinak w liściach - tu ok. 10 dkg mrożonego,

- 250 g serka mascarpone,

- sól, pieprz,

- makaron penne razowe.

Wykonanie:







  1. Czosnek i cebulę kroimy.
  2. Nastawiamy wodę na makaron. Szpinak rozmrażamy na patelni obok.
  3. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy czosnek z cebulą.
  4. Polędwiczki kroimy w kostkę, posypujemy solą i pieprzem, dorzucamy na patelnię. Smażymy.
  5. Do podsmażonych polędwiczek dodajemy mascarpone. Posypujemy solą i pieprzem, mieszamy. Gotujemy.
  6. Dodajemy szpinak, następnie ugotowany makaron. Mieszamy i podajemy. Można dodać suszone pomidory.
Smacznego :)
K.




4 komentarze:

  1. Uwielbiam połączenie makaronu, szpinaku i mascarpone. A jeśli jeszcze jest kurczak w pakiecie, to już prawdziwe niebo w gębie!

    OdpowiedzUsuń
  2. wiesz co dobre:) szpinak, kurczak, mascarpone w towarzystwie makaronu - wybitne połączenie!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze :*