Przygotowanie: do 30 minut
Składniki:
na 3- 4 porcje
- 1 spora cebula,
- oliwa - 1 łyżka,
- 400 g polędwiczek z kurczaka,
- szpinak w liściach - tu ok. 10 dkg mrożonego,
- 250 g serka mascarpone,
- sól, pieprz,
- makaron penne razowe.
Wykonanie:
- Czosnek i cebulę kroimy.
- Nastawiamy wodę na makaron. Szpinak rozmrażamy na patelni obok.
- Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy czosnek z cebulą.
- Polędwiczki kroimy w kostkę, posypujemy solą i pieprzem, dorzucamy na patelnię. Smażymy.
- Do podsmażonych polędwiczek dodajemy mascarpone. Posypujemy solą i pieprzem, mieszamy. Gotujemy.
- Dodajemy szpinak, następnie ugotowany makaron. Mieszamy i podajemy. Można dodać suszone pomidory.
Smacznego :)
Uwielbiam połączenie makaronu, szpinaku i mascarpone. A jeśli jeszcze jest kurczak w pakiecie, to już prawdziwe niebo w gębie!
OdpowiedzUsuńwiesz co dobre:) szpinak, kurczak, mascarpone w towarzystwie makaronu - wybitne połączenie!
OdpowiedzUsuńPycha! Bardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńMmmm, pychota :)
OdpowiedzUsuń