Zawsze zostaje mi dużo mięsa. Całe tłuste, z przerostami zjada psiak, część chudego Mężczyzna do zupy i zawsze sporo zostaje. Najlepiej zrobić pierogi. Akurat niestety nie posiadam maszynki do mielenia mięsa ( nad czym ubolewam, bo nie kupuję gotowego mięsa mielonego ) i było późno, ja byłam mega zmęczona i potrzebowałam zrobić Mężczyźnie lunch do pracy na następny dzień. Na szybko powstało to o to danie :)
Przygotowanie: 20 minut
Składniki:
- 2 cebule,- 1 łyżka oliwy,
- szczypta soli i cukru trzcinowego,
- 3/4 szklanki czerwonego, wytrawnego wina,
- 2 garści mięsa gotowanego ( może być różne ),
- sól, pieprz do smaku.
Wykonanie:
- Cebulę siekamy.
- Na patelni rozgrzewamy oliwę. Wrzucamy cebulę, posypujemy solą i pieprzem. I delikatnie karmelizujemy.
- Wlewamy czerwone wino i podgrzewamy do redukcji.
- Dodajemy pokrojone mięsko, mieszamy, doprawiamy.
Smacznego :)
K.
Każdy nowy pomysł na mięso z rosołu jest mile widziany :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy pomysł na takie zwykłe mięso rosołowe. Jak dobrze, że nie masz tej maszynki do mięsa...
OdpowiedzUsuńTakie dania są najlepsze, proste i pyszne :)
OdpowiedzUsuń