Przygotowanie: ok. 10 minut, pieczenie 25 - 30 minut
Składniki:
suche:
- 250 g mąki pszennej,
- 120 g mąki żytniej razowej,
- łyżeczka proszku do pieczenia,
- łyżeczka sody,
- łyżeczka kardamonu,
- pół łyżeczki cynamonu,
- 100 g cukru muscovado.
mokre:
- 3 dojrzałe banany rozgniecione widelcem,
- 2 jajka,
- 50 ml mleka,
- 120 ml oleju.
- masa krówkowa jako nadzienie.
Wykonanie:
- W jednej misce łączymy składniki suche, w drugiej mokre.
- Mokre przelewamy do suchych i mieszamy - tylko do połączenia składników.
- Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni.
- Blachę na muffiny wykładamy papilotkami.
- Do każdej nakładamy po łyżce ciasta, następnie po łyżeczce masy krówkowej i po łyżce ciasta.
- Pieczemy ok. 25- 30 minut.
Smacznego :)
Już sobie wyobrażam, jak smakują :) Banany, kardamon... Obłęd!
OdpowiedzUsuńO rety, ale muszą być pyszne! I słodkie:)
OdpowiedzUsuńWyobraziłem sobie tę wypływającą masę krówkową, obłęd ;)
OdpowiedzUsuńoj pysznie wyglądają ...
OdpowiedzUsuńTa masa krówkowa mnie przekonuje :)
OdpowiedzUsuńZ masą krówkową muszą smakować doskonale! I jeszcze banany...mmm!!!!!
OdpowiedzUsuń