czwartek, 4 października 2012

Sałata rzymska nadziewana serkiem kozim z dodatkami

Nie miałam pomysłu na obiadek. Zapomniałam wcześniej przygotować, a jeść trzeba :). Poszłam do lodówki, zrobiłam mały przegląd i powstało coś przepysznego. Ja zmieściłam w brzuszku 2 listki na lunch, jednak potrawa nadaje się bardziej jako przystawka. Niestety nie miałam szczypiorku, a do danego przepisu BARDZO by pasował! Polecam wszystkim!


Przygotowanie: < 10 minut



Składniki:

- serek kozi 125 g,
- 2 łyżki jogurtu naturalnego,
- 6 pomidorków suszonych,
- 1 pomidor gruntowy,
- 3 plastry szynki/polędwicy ( można pominąć ),
- 3 listki sałaty rzymskiej,
- pieprz, bazylia - do smaku, w/g uznania.

Wykonanie:






  1. Sałatę myjemy. Suszymy.
  2. Serek kozi łączymy z jogurtem i przyprawami ( pieprz kolorowy ).
  3. Pomidory, szynkę kroimy w kostkę.
  4. Dodajemy do serka i mieszamy.
  5. Nakładamy łyżką na sałatę, opcjonalnie posypujemy bazylią.
Smacznego :)
K.

3 komentarze:

  1. Gratuluję takiego "braku pomysłu":) Pyyyyszne.

    OdpowiedzUsuń
  2. Pięknie to wszystko z tą sałatą wygląda;)))

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze :*