poniedziałek, 8 października 2012

Figowe caprese

Świetna lunchowa propozycja :)


Przygotowanie: < 10 minut



Składniki:

- 1 kula mozzarelli,
- 2 figi,
- 3 liście sałaty rzymskiej,

dressing:
- łyżka octu balsamicznego,
- pół łyżeczki miodu.

Wykonanie:


  1. Figi myjemy, kroimy w plasterki.
  2. Mozzarellę odsączamy i również kroimy w plasterki.
  3. Umyte liście sałaty układamy na talerzu. Na nich kładziemy figi z mozzarellą.
  4. Ocet balsamiczny mieszamy z miodem i polewamy.


Smacznego :)
K.

5 komentarzy:

  1. Ciekawe i odważne zestawienie smaków;)

    OdpowiedzUsuń
  2. z chęcią bym spróbował, gdybym dorwał gdzieś dojrzałe i słodkie figi :) Robiłem kiedyś caprese z arbuzem, też było super :)

    OdpowiedzUsuń
  3. No cóż ubiegłaś mnie.Chciałem przedstawić na blogu coś takiego.Myślałem jeszcze o rodzynkach wymoczonych w balsamico.Super połączenie.Pozdrawiam.

    OdpowiedzUsuń
  4. bardzo oryginalna propozycja , chętnie bym się poczęstowała ;)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze :*