Po spróbowaniu mój M. powiedział: "Ale zaj**iste!". Koniecznie spróbujcie!
Przygotowanie: ok. 35 minut razem z pieczeniem
Składniki:
(wersja z musem jabłkowym )- 1,5 szklanki musu jabłkowego,
- 1 jajko,
- 3 łyżki oleju z pestek winogron,
- 3/4 szklanki otrębów granulowanych ( użyłam śliwkowych i truskawkowych ),
- 1,5 szklanki płatków owsianych,
- 2 łyżki sezamu,
- 4 łyżki żurawiny suszonej,
- łyżeczka cynamonu
(wersja z masłem bananowym)
- 3/4 szklanki masła bananowego,
- 1 jajko,
- 2 łyżki oleju z pestek winogron,
- 1/3 szklanki otrębów granulowanych,
- szklanka płatków owsianych,
- 4 łyżki sezamu,
- garstka orzechów i rodzynek,
- pół łyżeczki cynamonu.
Wykonanie:
- Piekarnik nastawiamy na 180 stopni.
- W jednej misce mieszamy składniki suche, w drugiej mokre. Suche wsypujemy do mokrych i mieszamy.
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia ( mi wyszły 2 blachy ).
- Formujemy kuleczki i spłaszczamy.
- Pieczemy ok. 20 - 25 minut.
Smacznego :)
K.
P.S. Wielkie dzięki dla Angie za ten przepis!
Świetne :) Podoba mi się ten dodatek cynamonu i żurawiny, na pewno są smakowite.
OdpowiedzUsuńSuper, zaznaczyłam przepis i na pewno je zrobię!:)
OdpowiedzUsuńMniam, to prawda - są za****ste:) Robiłam kiedyś podobne, dodawałam jeszcze pestki słonecznika i dyni.
OdpowiedzUsuń