czwartek, 22 listopada 2012

Śniadanie w słoiku

Bardzo fajny sposób na śniadanie. Przygotowujemy dzień wcześniej, chowamy do lodówki. Zjadamy rano lub bierzemy do pracy na 2 śniadanie.
To moja pierwsza propozycja - będzie więcej :)

Śniadaniowy słoik bananowo - żurawinowy



Przygotowanie: ok. 5 minut


Składniki:

- łyżka masła orzechowego ( opcjonalnie ),
- pół banana,
- mały jogurt naturalny, gęsty,
- 2 łyżki otrębów granulowanych z żurawiną.

Wykonanie:

  1. W słoiku układamy po kolei: masło orzechowe, banany, jogurt i otręby.
  2. Zamykamy i chowamy na noc do lodówki.
Smacznego :)
K.


4 komentarze:

  1. ja też moge potwierdzić, te słoiczkowe śniadanka wychodzą niezwykle pysznie:) możesz zabrać do torebki i rozkoszować się smakiem gdzie tylko jesteś:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Doskonale nadaje się do konkursu śniadaniowego który do końca miesiąca trwa na moim blogu: http://nietylkopasta.pl

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam takie śniadanka - rano nic nie musisz robić tylko otwierasz słoiczek - mniam

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze :*