środa, 26 września 2012

Domowy durum kebab z kurczakiem

Codziennie, przez cały tydzień na lunch jedliśmy durum'a. Wróciliśmy do domku, a mój Połówek w dalszym ciągu chciał to jeść. Postarałam się stworzyć coś podobnego, aczkolwiek domowego.


Przygotowanie: < 15 minut




Składniki:

( na 2 porcje )
- 2 tortille,
- 100 g kurczaka,
- 1 malutka ostra papryczka,
- pół pomidora,
- 1/4 cebuli,
- garść sałaty,
- przyprawa turecka do mięsa ( 0,5 łyżeczki ) lub papryka ostra i sumak ( po 1/4 łyżeczki ),
- łyżka oliwy z oliwek,
- opcjonalnie tzatziki i ostry sos chilli.

Wykonanie:















  1. Mięso kroimy w małe kawałki. Dodajemy pokrojoną papryczkę i posypujemy przyprawą. Dodajemy oliwę z oliwek i mieszamy.
  2. Warzywa kroimy.
  3. Na grillu elektrycznym przygotowujemy kurczaka.
  4. Na tortillach układamy warzywa i kurczaka i zawijamy ( opcjonalnie smarujemy tortille sosem ).
  5. Wkładamy na parę minut do grilla.
Gotowe :)
Smacznego :)

1 komentarz:

  1. Uwielbiam kebab, zwłaszcza o 5 nad ranem ;) Ale ten wygląda świetnie, z chęcią bym go wsunął na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze :*