Cynamonowa owsianka z mascarpone, bananami i pierniczkiem
Przygotowanie: ok. 15 minut
Składniki:
( na 2 słoiki )- 1,5 szklanki mleka,
- szklanka płatków owsianych,
- łyżeczka cynamonu,
- pół łyżeczki cukru trzcinowego,
- 2 łyżki mascarpone,
- banan,
- 2 łyżki jogurtu naturalnego,
- pokruszony pierniczek na wierzch.
Wykonanie:
- Mleko gotujemy z płatkami, cynamonem i cukrem co jakiś czas mieszając.
- Gdy owsianka troszkę przestygnie dodajemy mascarpone i mieszamy. Studzimy.
- Przekładamy do słoiczków, na to wykładamy pokrojonego banana, jogurt i posypujemy pierniczkiem.
- Chowamy na noc do lodówki.
Kawowa jęczmienianka z mascarpone i bananami
Przygotowanie: ok. 15 minut
Składniki:
(na dwa słoiczki)
- szklanka mleka,
- 0,5 szklanki płatków jęczmiennych,
- pół szklanki kawy ( u mnie z ekspresu ),
- łyżeczka cukru trzcinowego,
- 2 łyżki mascarpone,
- banan,
- 2 łyżki jogurtu naturalnego,
- do posypania kakao lub biała czekolada.
Wykonanie:
- Mleko gotujemy z płatkami, kawą i cukrem. Po delikatnym przestudzeniu dodajemy mascarpone. Studzimy.
- Na dnie słoiczka układamy pokrojonego banana. Wykładamy jęczmieniankę, na to znów banana.
- Wykładamy po łyżce jogurtu i posypujemy białą czekoladą lub kakao.
- Chowamy na noc do lodówki.
Smacznego :)
K.
idealna! wszystkie składniki tego śniadanka mi pasują:D
OdpowiedzUsuńi z piernikiem! mniam : )
OdpowiedzUsuń