środa, 3 kwietnia 2013

Owsianka z jagodami goji

Mimo, że jestem sceptykiem to dałam się złapać na jagody goji. Trafiłam na blog http://jagody-goji.blogspot.com/, który zachwala ich właściwości. No cóż, spróbujemy :).



Składniki:

- pół szklanki chudego mleka,
- 4 łyżki płatków owsianych,
- szczypta soli,
- łyżeczka jagód goji,
- opcjonalnie dla smaku syrop z agawy ( używam ok. 1/4 - 1/2 łyżeczki na owsiankę ).

Wykonanie:

  1. Płatki owsiane i jagody namaczam w mleku i odstawiam na chwilę. Następnie gotuję ze szczyptą soli.
  2. Gotuję około 30 sekund ciągle mieszając. Na koniec przekładam do miseczki i polewam syropem z agawy.
Smacznego :)
K.



9 komentarzy:

  1. aksamitna i kremowa:) mmmm jakie dobre śniadanie!

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł na pyszne rozpoczęcie dnia:)

    pozdrawiam

    Malwinna

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo zdrowe, średnio smaczne. Pyszne w gorzkiej czekoladzie raw :)
    Super masz pomysł, żeby je dodać do owsianki!

    OdpowiedzUsuń
  4. wygląda baaardzo zachęcająco!:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jem je codziennie z musli ale nie wiem czy pomogły mi w czymkolwiek:) Dobry pomysł, żeby je do owsianki wrzucić.

    OdpowiedzUsuń
  6. owsianka !! muszę spróbować z tymi goji *-* pycha !!

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam jagody goji kiedy już napęcznieją od parującej owsianki. Mniam!

    OdpowiedzUsuń
  8. Owsianka - zdrowe i smaczne paskudztwo :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Tyle razy już te jagody widziałam na zdjęciach, ale jakoś nie spotkałam w sklepie, albo za mało się rozglądam ;-) Owsianki uwielbiam i zajadam codziennie w różnych wersjach :-)

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za wszystkie komentarze :*