- pół szklanki chudego mleka,
- 4 łyżki płatków owsianych,
- szczypta soli,
- łyżeczka jagód goji,
- opcjonalnie dla smaku syrop z agawy ( używam ok. 1/4 - 1/2 łyżeczki na owsiankę ).
Wykonanie:
- Płatki owsiane i jagody namaczam w mleku i odstawiam na chwilę. Następnie gotuję ze szczyptą soli.
- Gotuję około 30 sekund ciągle mieszając. Na koniec przekładam do miseczki i polewam syropem z agawy.
Smacznego :)
aksamitna i kremowa:) mmmm jakie dobre śniadanie!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł na pyszne rozpoczęcie dnia:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Malwinna
Bardzo zdrowe, średnio smaczne. Pyszne w gorzkiej czekoladzie raw :)
OdpowiedzUsuńSuper masz pomysł, żeby je dodać do owsianki!
wygląda baaardzo zachęcająco!:)
OdpowiedzUsuńJem je codziennie z musli ale nie wiem czy pomogły mi w czymkolwiek:) Dobry pomysł, żeby je do owsianki wrzucić.
OdpowiedzUsuńowsianka !! muszę spróbować z tymi goji *-* pycha !!
OdpowiedzUsuńUwielbiam jagody goji kiedy już napęcznieją od parującej owsianki. Mniam!
OdpowiedzUsuńOwsianka - zdrowe i smaczne paskudztwo :D
OdpowiedzUsuńTyle razy już te jagody widziałam na zdjęciach, ale jakoś nie spotkałam w sklepie, albo za mało się rozglądam ;-) Owsianki uwielbiam i zajadam codziennie w różnych wersjach :-)
OdpowiedzUsuń